OBILJEŽEN DAN VOJSKE RS: REZERVNI POLOŽAJ TREBINJSKE BRIGADE BILI SU NAŠI DOMOVI


Trebinje | 11.05.2021

Parastosom poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, polaganjem cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja i posjetom spomen sobi u Trebinju je obilježen Dan Vojske RS.


Dejan Bodiroga, predsjednik trebinjske Boračke organizacije je istakao da je Vojska RS osnovana prije 29 godina i da je to  bila jedna junačka i u istoriji srpskog naroda možda i najjača vojska.


„Trebinjska brigada je svoj ratni put izvodila isključivo u odbrambenom dejstvu od  države Hrvatske, dala je veliki doprinos, sačuvala grad, sve institucije i narod, jer ova  brigada nije imala rezervni položaj, rezervni položaj su bile naše porodice i zato ih je sačuvala jednom velikom hrabrošću, srcem i velikom odgovornošću svih oficira koji su ih vodili“, rekao je Bodiroga.


Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja je istakao da obilježavanjem Dana Vojske RS pokazujemo i potvrđujemo da ne blijedi sjećanje na sve one koji su dali svoje živote za stvaranje RS, a da se gradska uprava trudi da sistematski riješi sve problem boračkih kategorija, za koje provode brojne programe kao malo koja lokalna zajednica u Srpskoj. 


To je potvrdio i Miodrag Novokmet, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Grada Trebinja, napominjući da se obilježavanjem značajnih datuma iz proteklog rata njeguje sjećanje na te dane i podvige mnogih poginulih i preživjelih boraca.


Cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja od 1991-1996. godine položile su delegacije Boračke organizacije, Grada Trebinja, Policijske uprave, Specijalne brigade policije Treći odred, Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“, Trećeg pješadijskog puka, Udruženja 65. zaštitnog motorizovanog puka i Udruženja prve gardijske motorizovane brigade


 


 


NN


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?