Gradonačelnik Trebinja darovao krv


Trebinje | 14.05.2021

 Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić darovao je jutros krv u Službi za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje, u okviru dvodnevne akcije darivanja krvi Gradske uprave Trebinje, u kojoj su krv darovali i zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, kao i brojni uposlenici i funkcioneri.


Krv je do sada darovalo dvadesetak službenika i funkcionera Gradske uprave Trebinje, jer se akcija odvijala i juče, a neki od njih će, zbog vakcijanacije protiv korone ili drugih okolnosti, krv darovati u narednih desetak dana.


“Trebinje je, između ostalog, prepoznatljivo i po ovoj vrsti humanosti, pa kada svi mogu, zašto ne može i gradonačelnik darivati krv, jer funkcije budu i prođu”, kazao je darujući krv gradonačelnik Ćurić koji je od ranije davalac krvi i do sada je preko 15 puta darivao najdragovjeniju tečnost.


On kaže da Trebinje, ali i rukovodstvo ovoga grada, treba da prednjači u ovakvim akcijama, jer humanosti ovom gradu nikada nije nedostajalo.


Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje dr Dragan Šarenac je pojasnio da je akcija ovog aktiva osamnaesta po redu u ovoj godini, u kome je vremenu prikupljeno preko 550 jedinica krvi, što je prošlogodišnji nivo.


„Ove dvije godine su posebne godine u kojim su brojke manje u odnosu na vrijeme prije pandemije korona, ali ono što je najznačajnije je da krvi uvijek ima za liječenje naših pacijenata i nijedan pacijent Bolnice Trebinje nije uskraćen za ovu vrstu medicinske pomoći“, kazao je doktor Šarenac.


On dodaje da je u protekloj godini bila smanjena i potreba za transfuzijama krvi, pa su u skladu sa tim i prikupljanja manja, dodajući i činjenicu da su neke akcije i otkazivane zbog aktuelne epidemiološke situacije.


 


nn

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?