Rasvijetljena paljevina auta bivšeg direktora HET-a


Hronika | 14.05.2021

Službenici Policijske uprave Trebinje su uhapsili Trebinjca Rajka B. zbog postojanja osnova sumnje da je 7. jula prošle godine polio zapaljivom tečnošću, a zatim zapalio automobil opel astra, vlasništvo Marka Mitrovića, nekadašnjeg direktora “Hidroelektrana na Trebišnjici” i bivšeg predsjednika Gradskog odbora SNSD-a.


Policija ga je uhapsila u srijedu, 12. maja, pod sumnjom da je, kako je navedeno iz policije, navedenog datuma počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.


“Sumnja se da je R.B. poli lako zapaljivom tečnošću i otvorenim plamenom izazvalo požar na automobilu marke opel, tip astra, saopšteno je u petak u Policijskoj upravi Trebinje.


U policiji navode da je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju naložilo da, nakon što se lice kriminalistički obradi i sasluša u svojstvu osumnjičenog, pusti na slobodu, a da se izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dostavi u redovnoj proceduri.


Sve se dešavalo u trebinjskom naselju Gorica, u ulici Nikšićki put, u 3 časa i 30 minuta, kada je prijavljen požar na automobilu koji je bio na parking prostoru ispred stambene zgrade u kojoj stanuje Marko Mitrović.


On već osam godina ne obavlja dužnost predsjednika Gradskog odbora SNSD-a, niti je direktor HET-a, a nema ga ni u javnom životu.


Njegove komšije i poznanici su nakon paljevine za njega imali samo riječi hvale i nije im bilo jasno zbog čega se ovo moglo desiti.


Iako je su od početka u Trebinju planula četiri automobila, ovo je druga paljevina koju su pripadnici Policijske uprave Trebinje riješili u posljednjih mjesec dana.


 


    nn

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?