Oprez tokom matursko-drugarskih svečanosti: RODITELJI, NE USTUPAJTE AUTOMOBILE DJECI


Dešavanja | 14.05.2021

Forum za bezbjednost grada Trebinja pozvao je danas mlade i njihove roditelje na oprez tokom predstojećih matursko-drugarskih svečanosti, kako bi proslave kojima obilježavaju kraj školske godine protekle bez neželjenih posljedica.


Sa Foruma je upozoreno da se najviše nesrećnih slučajeva u prethodnim godinama bilježilo upravo u periodu kada učenici obilježavaju kraj školske godine.


Upućen je apel učenicima završnih razreda da ne čine bilo kakve prekršaje, ne upotrebljavaju alkohol i opojne droge.


„Apelujemo i na maturante da za vrijeme proslava maturskih večeri ne koriste vozila, odnosno da ih ostave kod kuće. Službenici Policijske uprave Trebinje kontrolisaće saobraćaj – sa akcentom na alkotestiranje mladih vozača kojima nije dozvoljeno prisustvo alkohola u organizmu. Takođe, Policijska uprava Trebinje apeluje na roditelje da u ovom periodu posebnu pažnju posvete svojoj djeci. Posebno pozivamo roditelje da ne ustupaju automobile djeci, već da ih oni povezu na matursku zabavu i da ih po okončanju zabave vrate kućama“, kazao je nakon sjednice Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine grada Trebinja, koji predsjedava i Forumom za bezbjednost.


Najavljeno je i pojačano prisustvo policije na terenu u vrijeme matursko-drugarskih svečanosti, koja će kontrolisati saobraćaja a u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama te komunalnom policijom obilaziti i lokacije na kojima će maturanti proslavljati kraj školske godine.


Na današnjoj sjednici Foruma za bezbjedost zaključeno je i da će policija tokom trajanja turističke sezone postupati po zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije, a u saradnji sa gradskom upravom i nadležnim inspekcijama dosljedno kontrolisati primjenu odluke o radu ugostiteljskih objekata i preduzimanje drugih mjera i radnji u vezi sa epidemiološkom situacijom.


Posebnim zaključkom, na forumu je istaknuta važnost poštovanja mjera protivpožarne zaštite, posebno na otvorenom prostoru, u vrijeme povećanog rizika od požara, a upućen je i poziv nadležnim organima da neodgovorne pojedince sankcionišu u skladu sa zakonom.


Banjak je dodao da će najkasnije za 20-ak dana biti održana i tematska sjednica Foruma za bezbjednost posvećena upravo zaštiti od požara.


 


 


RT


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?