GRADONAČELNIK TREBINJA UPRILIČIO PRIJEM ZA FUDBALERE “LEOTARA”


Fudbal | 07.06.2021

KUP RS POVRATAK NA STARE STAZE SLAVE


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić priredio je prijem za fudbalere “Leotara” koji su prije nekolika dana osvojili Kup Republike Srpske, pobijedivši Krupu rezultatom 2.0.


Podsjetivši da su “Leotarovi” fubaleri nakon 17 godina i ranije osvajanih kupova u svoj grad ponovo donijeli pobjednički pehar, gradonačelnik Ćurić je na prijemu istakao da to i njega i cio grad Trebinje čini ponosnim.


“Gradska uprava će i ubuduće raditi ono što je radila u prethodnom period, a to je podrška cjelokupnog trebinjskog sporta, pa ćemo u tom kontekstu podržati i Fudbalski klub “Leotar”, zajedno sa gradskim privrednicima, svjesni da u ovom klubu, uz puno uvažavanje igrača sa strane, od njih 24 čak 21 je iz Trebinja, što znači i direktnu podršku našoj mladosti”, kazao je Ćurić.


On je napomenuo da će u narednom period grad nastaviti ulagati u infrastrukturu  Gradskog stadiona, kao i pomoćnih terena, pa, ako bude potrebno, i kreditno se zadužiti, mada se, kako kaže, dodatni prihodi mogu očekivati i od priprema koje će ovdje obaljati i sportski klubovi iz drugih gradova.


Napominjući da je ovaj Kup podstakao javnost da se ponovo priča o FK “Leotaru”, trener ovog kluba Oleg Ćurić je potvrdio da je ovo ogroman uspjeh za klub koji obećava vraćanje na stare staze slave. 


“Očekujmo pomoć i od gradskih vlasti i predstavnika privrede kako bismo povratili naš stari sjaj i mjesto koje s pravom pripada ovome klubu”, kazao je trener Ćurić.


Direktor “Hidroelektrana na Trebišnjici” Gordan Mišeljić, koji obavlja i dužnost predsjednika Upravnog odbora FK “Leotar” obećao je i ubuduće pomoć ovome klubu, ali je veoma važno i domaćinsko rukovođenje u klubu koje je u zadnje vrijeme očigledno.


“Iako smo od ranije imali dosta naslijeđenih dugovanja, dobar dio toga smo izmirili,a za  dvije godine nismo napravili nijednu marku dodatnoga duga, nego smo smanjili postojeće dugove, napravili reprograme, tako da i ubuduće možemo očekivati finansijsku stabilnost, ali i da “Leotar” bude stabilan prvoligaš”, kao je Mišeljić , dodavši da će se rukovodstvo truditi da fudbalerima obezbijedi i dobru infrastrukturu. 


 Prije fudbalera “Leotara”, gradonačelnik Ćurić je upriličio i prijem za nekadašnjeg igrača ovog kluba koji sada nastupa za njemački “Hofenhajm”, Mijata Gaćinovića i njegovu suprugu Vedranu kojom se nedavno oženio.


Uz čestitke novopečenom bračnom paru, Ćurić je izrazio zahvalnost Mijatu koji je među prvima finansijski pomogao Trebinje na početku pandemije virusa korona u martu prošle godine, istakavši da je on jedan od najvećih ambasadora Trebinja koji predstavlja svoj grad na evropskoj i svjetskoj fudbalskoj sceni.


Gradonačelnik Ćurić je ovom priliko Gaćinovićima uručio primjerak zvanične Monografije grada Trebinja, u kojoj se, između ostalih, nalazi i ime Mijata Gaćinovića…