TURISTIČKI NOVINARI IZ REGIONA POSJETILI TREBINJE


Dešavanja | 13.06.2021

GRADONAČELNIK IH UGOSTIO NA CRKVINI


Petnaestak turističkih novinara iz regiona boravilo je u Trebinju u studijskoj posjeti, upriličenoj u svrhu turističke promocije ovoga grada, u okviru kampanje "I ovog ljeta Trebinje te čeka".


Predstavnike elektronskih, pisanih i internet medija iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije i Makedonije na Crkvini iznad Trebinja ugostio je i gradonačelnik Mirko Ćurić, napominjući da je dosta razloga da se posjeti Trebinje, poput kulturno-istorijskog nasljeđa, vjerskih objekata, vinarija, ali i gastronomske ponude i prelijepe prirode.


“Mi smo prije petnasetak godina imali samo jedan hotel, a danas je 25 hotela, motela, hostesa, sa 3.200 ležajeva i sve je u sezoni uglavnom puno, što dovoljno govori o privlačnosti Trebinja koja je oduvijek bila evidentna, ali se vjerovatno nije dovoljno promovisala, a mi to nastojimo uraditi upravo ovakvim kampanjama”, kazao je novinarima Ćurić.


On je takođe kazao da su u ovom gradu svjesni da se svake godine turistima treba ponuditi nešto novo, a Trebinje se i u pandemiji spremalo za to što je novo i što može privući turiste.


“Uz pomoć Srbije se radi  Duhovni centar Mrkonjići koji već sada ima ogroman broj posjetilaca, ali postaje i veliko svetilište, pored srednjevjekovnih manastira, Hercegovačke Gračanice koja je sagrađena za samo šest mjeseci, što je dokaz da sve možemo kada smo složni, i graditi uz pomoć našoh ktitora kakav je to slučaj ovdje, uz pomoć dvije vlade, Srbije i Republike Srpske, ali dobrim dijelom i sopstvenim sredstvima”, istakao je Ćurić.


On je novinarima obećao da će ih, u jednom od njihovih narednih studijskih putovanja, ponovo dočekati nešto novo i drugačije u Trebinju, poput kanala oko Starog grada koji se počinje graditi i sličnih atrakcija.  


U trebinjskoj Turističkoj organizaciji se nadaju da će ovi novinari preko putopisnih  reportaža, priča i priloga široj javnosti prezentovati razloge zbog kojih će odmor provesti u Trebinju…


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?