ĆURIĆ PRIMIO KOŠARKAŠICE: Najbolji ambasadori grada i RS


Košarka | 02.07.2021

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za košarkašice Tamaru Kapor, Milinu Mišeljić i Miljanu Džombetu, koje su sa reprezentacijom BiH osvojile peto mjesto na Evropskom prvenstvu u košarci.


Ćurić je zahvalio ovim Trebinjkama na postignutim dobrim rezultatima i istakao da su one ponos Trebinja i Srpske.


"Trebinje ima uspješne sportiste i upravo su oni najbolji ambasadori našeg grada i Republike Srpske. Grad Trebinje će i u narednom periodu pružati podršku ženskom košarkaškom klubu i svim klubovima, jer smatramo da je sport i te kako važan za našu djecu", naveo je Ćurić.


Košarkašice su zahvalile gradonačelniku za prijem, dodajući da su do sada predstavljale Trebinje u najljepšem svjetlu i da će nastaviti to da čine i ubuduće.


Kaporova je rekla da se reprezentacija BiH poslije 22 godine plasirala na Evropsko prvenstvo i osvojila peto mjesto, što im je omogućilo da igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje se održava sljedeće godine u septembru.


"Nadam se da ćemo se plasirati, te da ćemo na najbolji način predstavljati naše Trebinje", dodala je ona.


Trener Ženskog košarkaškog kluba "Leotar" Milorad Nadaždin naglasio je da je ovo veliki uspjeh djevojaka i podsjetio na 2003. godinu kada je formiran klub.


"I sada nakon 18 godina rezultati ovih djevojaka su na ponos Trebinja, jer ga predstavljaju na najljepši način i želim da tako nastave i u budućnosti", rekao je Nadaždin.


 


 


nn