POŽAR UGAŠEN, OTKRIVEN I POČINILAC


Hronika | 12.07.2021

Pripadnici Vatrogasne jedinice Trebinje ugasili su u ponedeljak ujutro, oko 5 časova,  požar većih razmjera koji je izbio u nedelju, oko podneva, na području prigradske Mjesne zajednice Petrovo Polje, a koji je, prema policijskom izvještaju, izvan ljudskim faktorom.


Vatrogasci su cijelu noć između nedelje i ponedeljka bili na terenu i uspjeli odbraniti kuće u petrovopoljskom selu Lapja, gdje je vatra nošena vjetrom vrlo brzo spustila, pa se sada požarište samo drži pod kontrolom.


Istovremeno sa aktivnostima vatrogasaca, policijski službenici Policijske stanice Trebinje su radili svoj dio posla, otkrivši da je mještanin Lapje inicijala D.V. izazvao požar. 


Požar je prijavljen Policijskoj stanici Trebinje u nedelju oko 12,40 časova, pa su odmah po zaprimanju prijave došli na teren i preduzimanjem svih mjera i radnji otkrili mjesto nastanka požara kao i uzrok. 


Nakon tih saznanja, Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je događaj okvalifikovalo kao krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“. 


Pod nadzorom  postupajućeg tužioca, policijski službenici su nastavili da realizuju mjere i radnje iz svoje nadležnosti koje su rezultovale otkrivanjem lica koje je izazvalo požar. 


Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane istočne Hercegovine da ne pale otpad, ne čiste poljoprivredne parcele bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke ekipe i preduzimanja svih preventivnih mjera kako se vatra ne bi nekontrolisano širila i ugrozila kako ljudske živote tako i materijalna dobra građana…


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?