KAKO IZBJEĆI GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA KA MORU?


Dešavanja | 13.07.2021

Što hitnije je potrebno preduzeti sve potrebne mjere kako bi se umanjile gužve na graničnim prelazima na teritoriji Trebinja, zaključeno je na sastanku gradonačelnika ovog grada Mirka Ćurića i turističkih radnika sa komandirom jedinice Granične policije Trebinje Nikolom Drapićem.


Najveće gužve su registrovane na Graničniom prelazu Zupci, prema Herceg Novom, gdje su brojke registrovanih prelazaka od 7.500 lica u danima vikenda, više nego na svim ostalim prelazima, a gotovo duplo više nego na GP Ivanica, na putu prema Dubrovniku, gdje se bilježi oko 4.000 prelazaka.


"Ono što smo dogovorili je apel svima koji ovim putem idu ka crnogorskom primorju da koriste Granični prelaz Klobuk, gdje je maršurata možda i kraća za turiste koji idu ka Risnu, Budvi, Kotoru, Ulcinju, a na prelazu nema čekanja, dok za one koji putuju preko Zubaca dogovaramo da se u narednih mjesec dana integrišu naš i crnogorski prelaz, pa bi se u tom slučaju izbjegla i dvostruka čekanja", pojasnio je Ćurić.


On je naročito apelovao na Trebinjce i Trebinjke da koriste GP Klobuk ukoliko je njihova crnogorska destinacija dalja od Herceg Novog, a za ostale se turiste predlaže da se dobro informišu u koje vrijeme su najmanje gužve i da prije putovanja pregledaju svu svoju  dokumentaciju, kako se na granicama ne bi pravili dodatni problemi.


"Na Auto-moto savezu RS, odnosno BiH, postoje kamere na kojim se u svakom momentu može vidjeti svaki naš granični prelaz i Zupci su jako dobro pokriveni, a isto tako postoji i zvaničan sajt MP-a Crne Gore na kojem su svi njihovi prelazi, pa se na taj način najbolje možete informisati o gužvama", pojasnio je Drapić.


On je preporučio putovanje noću, naročito ljudima sa malom djecom, zbog vrućina ali i manjih gužvi, iako se zna da je najveći promet od 11 do 14 časova u radnim danima.


"Zbog toga je dobar prijedlog sa sastanka uputio predstavnik Turističke organizacije Trebinja da se turisti koji putuju ka moru pozovu da ostanu u gradu, da predahnu do 14, odnosno 16 časova u danima vikenda, kako bi izbjegli gužve, ali bi i putovali u ugodnijoj atmosferi", kazao je Drapić.


Drapić je pomenuo da se sa crrnogorskom stranom razmatrala i mogućnost stavljanja u funkciju malograničnog prelaza “Aranđelovo”, koji se iz Trebinja preko Grahova spaja sa putem prema Risnu, a koji trenutno koriste mještani iz pograničnih zona, ali su tu u pitanju tehnički problemi  pristupnih puteva.


 


 


nn

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?