Sanirane posljedice požara na deponiji


Trebinje | 16.07.2021

Trebinjski vatrogasci i radnici komunalnog preduzeća uspjeli su brzo da saniraju posljedice požara na gradskoj deponiji, tako da je izbjegnuta ekološka katastrofa i nema opasnosti po zdravlje građana, rekao je direktor Javnog ustanove "Ekologija i bezbjednost" Stevan Bekan.


On kaže da je požar na deponiji specifičan, jer se u kontejnerima nalaze različite vrste otpada, tako da može biti opasno, jer postoje neodgovorni pojedinci koji odlažu neeksplodirana ubojita sredstva, što je rizično.


"Ono što je bilo osnovno jeste ne izlagati ljude velikom riziku, pokušati zadržati kontrolu nad požarom, to smo i uspjeli. S obzirom na procese koji se dešavaju u deponiji, ovo će sigurno potrajati još koji dan, ali važno je da je izbjegnuta ekološka katastrofa. Neprijatan dim postoji još, ali ne u mjeri u kojoj bi mogao značajno da ugrozi zdravlje stanovništva", rekao je Bekan.


Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Zdravko Kašiković rekao je da je požar na gradskoj deponiji lokalizovan, a vatrogasci i radnici komunalnog preduzeća obezbjeđuju da se ne širi van deponije.


On je dodao da su cisterne i voda nemoćne prilikom gašenja požara na deponiji, budući da gori dubinski.


"Jedino rješenje je zatrpavanje zemljom i pijeskom kako bi se ugasio požar ili obilna kiša koja bi padala tri-četiri dana da bi prestalo sagorijevanje", rekao je Kašiković.


Požar na gradskoj deponiji u Trebinju izbio je prije dva dana.


 


rt

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?