ZAPOČELI RADOVI NA POTPUNOJ SANACIJI DEPONIJE


Trebinje | 19.07.2021

Kiša koja se očekivala u danima vikenda, ali je gotovo nije ni bilo, nije u potpunosti ugasila požar na deponiji Obodina kod Trebinja, iako je odavno pod kontrolom i lokalitet se natapa vodom.


U Javnoj ustanovi “Ekologija i bezbjednost” kažu da na požarištu još tinja dim iz dubine, što izaziva bojazan od ponovnog razbuktavanja.


Direktor ove ustanove Stevan Bekan, koji već nekoliko dana otkako je aktiviran požar obilazi požarište, kaže da su počeli da se izvode radovi na sanaciji opožarene površine.


“U organizaciji Кomunalnog preduzeća, uz podršku Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, krenuli smo sa akcijom nasipanja pijeska i zemlje, kako bi zaustavili dovod koseonika u dubinu gdje i dalje požatište blago tinja”, pojašnjava Bekan.


On kaže da je situacija dosta bolja, te da je pristup na deponiju je bezbjedan, a očekuje se da će nadležne sužbe u narednim danima u potpunosti eliminisati vatru.


Bekan napominje da u akciji sanacije, pored dvije cisterne i buldožera, pomaže i jedno vatrogasno vozilo, kojim kvase dovezeni materijal i rasipaju ga po požarištu.


Požar na deponiji Obodina izbio je u srijedu popodne, ali ga je teško potpuno eliminisati zbog sagorijevanja koje se odvija u dubini, ali postoji i bojazan od minsko eksplozivnih sredstava kojih se nesavjesni građani znaju rješavati bacanjem u kućni otpad, a on se odvozi upravo na ovu deponiju.


 


nn


 


 
Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?