ULOVIO ZMIJU OTROVNICU NA PROZORU NEKADAŠNJE ŠKOLE U ZGONJEVU


Trebinje | 19.07.2021

- U selu Zgonjevu kod Trebinja, u objektu nekadašnje škole, gdje trenutno žive dvije porodice, koordinator za deminiranje gradske Javne ustanove "Ekoogija i bezbjednost" Mišo Pamučina, ulovio je veliku zmiju otrovnicu, šargana.


Zmija je bila sklupčana na prozoru u hodniku kada su je stanari primijetili i pozvali vatrogasce, a oni su odmah uputili poziv u „Ekologiju i bezbjednost“, ustanovu koja za takve gmizavce ima hvataljku, pa je zajedno sa vatrogascima na teren izašao Pamučina koji je samo u posljednja dva mjeseca pomoću ovog oruđa ulovio već nekoliko zmija.


"Odmah sam primijetio da je u pitanju šargan, i to vrlo agresivan, a s obzirom da je ovo otrovna vrsta, morao sam ga ubiti, iako to nerado činim, jer mi je žao ubiti svako živo biće, a i u našoj se ustanovi strogo poštuju takva pravila da se ostavlja u životu sve što ne predstavlja opasnost", kaže Pamučina za "Nezavisne".


On je prije nepunih mjesec dana u jednom prigradskom naselju ulovio takođe dvije otrovnice, dva poskoka, i to jednog ispred kuće, a drugog na balkonu druge porodične kuće.


Pamučina je prije mjesec dana u samom gradu, na ulaznom stepeništu jedne stambene zgrade, takođe ulovio zmiju nakon što su ga u pomoć pozvali stanari, ali je, iako je dužinom od preko metar ipo izgledala strašno, u pitanju bila neotrovna zmija smuk.  


 


NN