TREBINJE OBILJEŽAVA DAN SRPSKOG JEDINSTVA


Trebinje | 12.09.2021

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojeg zajedno obilježavaju Republika Srpska i Srbija, u Trebinju je obilježen podjelom zastava i polaganjima cvijeća koje je organizovala omladina SNSD-a i Gradski odbor Ujedinjene Srpske Trebinje.


“Mi smo se odlučili da na ovaj način pokažemo kako čuvamo nacionalno jedinstvo, obilježavajući ovaj praznik podjelom zastava na Trgu slobode i podjelom kolačića sa srpskim trobojkama koje simbolizuju našu borbu i očuvanje nacionalnog identiteta”, rekao je Srđan Kovač, predsjednik mladih SNSD – a Trebinje.


Istovremeno su srpske trobojke dijelili i pripadnici Ujedinjene Srpske, čije su delegacije položile cvijeće na Spomenik oslobodiocima Trebinja iz I svjetskog rata i Spomenik braniocima Trebinja 1991 – 1996.


“Od prošle godine vlade Republike Srpske i Srbije ovaj praznik proslavljaju zajednički, na oduševljenje srpskog naroda, šaljući na ovaj način poruku da, bez obzira na administrativne linije i granice između Srpske i Srbije, zajednički slavimo sve naše praznike i zajednički činimo čast svim našim herojima”, kazao je Milan Kovač, predsjednik GO Ujedinjena Srpska Trebinje.


Povodom Dana srpskog jedinstva je za popodnevne sate na Gradskom stadionu Police predviđen prvi “Svesrpski atletski kup 2021”, na kome će učestvovati pet atletskih saveza - Vojvodine, Beograda, Centralne Srbije, Kosova i Metohije i Republike Srpske, a otvara ga gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.