ĆURIĆ POVODOM DANA JEDINSTVA: RS i Srbija su jedno, složno i bratski i u budućim projektima


Trebinje | 15.09.2021

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je gostujući danas u Jutarnjem programu Radio Trebinja, da će Grad Trebinje maksimalno dati podršku projektu izgradnje aerodroma Trebinje, jer smatra da je i te kako značajan, da je istorijski, ne samo za Trebinje, nego za cijelu Republiku Srpsku.


„Mi smo spremni da donesemo sve neophodne akte, izađemo u susret kad je riječ o taksama, jer je to projekat od strateškog značaja. U ovom projektu svi maksimalno treba da učestvuju, od lokalnih zajednica, do republičkih institucija“, naveo je Ćurić.


On je dodao da su na jučerašnjem sastanku u Banja Luci sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, direktorom Aerodroma Srbije Mihajlom Zdravkovićem i ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojinom Mitrovićem, razgovarali o raspodjeli obaveza i dužnosti, upoznali se sa procedurama koje je neophodno provesti.


„Grad Trebinje u svemu prednjači i sve poslove koje smo morali, to smo i uradili i zato se bavimo operativnim pitanjima, da ne bi bilo zastoja“, naglasio je gradonačelnik Trebinja.


On je zahvalio Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću, koji je, kako je naveo, izrazio želju da se aerodrom gradi upravo u Trebinju.


"Na sastanku se moglo čuti da je Srbija čvrsto opredjeljena da se ubrza procedura izgradnje aerodroma u Trebinju jer projekat treba da bude završen 2023. godine. Nadam se da će to biti projekat na ponos svih nas i podstrek da ljudi ostaju u Trebinju i Hercegovini", naveo je Ćurić.


„Veliko hvala i članu Predsjedništva BiH gospodinu Miloradu Dodiku koji je ovim pokazao da Vlast RS, aerodrom Trebinje ocjenjuje kao strateški prioritet“, ističe gradonačelnik Trebinja.


Govoreći o današnjem prazniku, Danu srpskog jedinstva gradonačelnik Trebinja je rekao da su RS i Srbija jedno, da je važno da smo složni i da sve što imamo bratski dijelimo.


„Srbija nikada čini mi se nije bila jača, i aerodrom Trebinje će se graditi novcem građana Srbije, sredstva Vlade Srbije su usmjerena ka našem aerodromu i na tome im veliko hvala“, naveo je Ćurić.


Gradonačelnik Trebinja se osvrnuo i na projekat izgradnje nove bolnice u Trebinju.


„Hercegovina zaslužuje bolnicu sa svim tim sadržajima, jer je postojeći objekat u prethodnih pedeset godina dao svoj maksimum. Grad Trebinje neće stajati na putu sugrađanima koji traže svoja prava na zemljište u zoni gradnje, za koje tvrde da im je šezdesetih godina prošlog vijeka ili oduzeto ili neadekvatno plaćeno. Točak razvoja Trebinja ne smijemo i nećemo zaustavljati”, rekao je gostujući u programu Radio Trebinja gradonačelnik Mirko Ćurić.


Sa gradonačelnikom Ćurićem, razgovarao je Ratomir Mijanović...