Trebinjski potencijali mame austrijske privrednike


Ekonomija | 17.09.2021

Trebinjski turistički i energetski potencijali imaju ozbiljne šanse za austrijsko tržište i saradnju sa Austrijom, a ambasadorka ove zemlje u BiH Urlike Hartman će ono sa čime raspolaže ovaj grad predočiti u njihovoj komori privrednika.


Rečeno je to danas na sastanku ambasadorke i trebinjskog gradonačelnika Mirka Ćurića.


Napominjući da su u Austriji privatna preduzeća i da oni sami odlučuju o svojim investiranjima, ambasadorka Hartman je istakla da se uvjerila da istočna Hercegovina nudi velike mogućnosti, a da će ona privrednicima predočiti trebinjske potencijale.


“Vrlo zanimljiva je oblast turizma, kazala je Hartman.


Ćurić je izrazio nada da se na ovome neće stati, jer je ovo ipak bio prvi sastanak sa ambasadorkom Hartman, na kojem su tek predstavljene strateške grane ovog grada i sagledavane mogućnosti ulaganja.


“Svjesni smo situacije u kojoj se svi nalazimo, ali je nekada i podrška stručnih ljudi sa međunardonim iskustvima na izradi važnih dokumenata itekako značajna, pa su se tek otvorila pitanja da napravimo neki značajan projekat, bilo da je u pitanj oblast turizma, poljoprivrede ili energetike, samo je potrebna njihova samoodrživost i opravdanost ulaganja”, kazao je Ćurić.


Objasnivši da su privrednici Austrije ipak dosta prisutni u BiH, ali ne i na području Trebinja i istočne Hercegovine, Ćurić je kazao da je značajno što je otvorena ova tema i da će se u narednom period više razgovarati o tome da se privrednici ove razvijene zemlje dođu i investiraju u ovo područje.


 


 


 


nn